Rundabordssamtal del 2:

Måndagen 9 april hade DRW sitt andra rundabordssamtal. På plats fanns bland annat representanter från Stockholms socialförvaltning, Stockholms stad Kvot-projekt och Kulturskolan. Samtalet började med att alla presenterade respektive projekt och beröringspunkter för samarbete med DRW.

Kvot-projektet hör till Avdelningen för mottagandet av nyanlända på Socialförvaltningen. De samarbetar med Arbetsmarknadsförvaltningen, Stockholms läns Landsting och Intro Stockholm. Syftet med kvot-projektet är att studera mottagandet av kvotflyktingar i Stockholms län för att sedan stärka processer kopplade till mottagandet. Stockholms stads Kvot-projektet kan säkert bli en viktig samarbetspartner för DRW.

Vidare under presentationsrunda fick vi höra om Kulturskolans – kulturverksamhet för nyanlända. Kulturskolan är en verksamhet inom Stockholms stad vars uppdrag är att nå nyanlända och erbjuda möjligheter att utöva konst och kulturverksamhet.

Johanna Linnaeus kulturskolans projektledare för El Sistema och Christer Nygren projektledare för erasmus+ projektet MoTaLa berättar att Kulturverksamhet för nyanlända har samarbete med olika aktörer inom den frivilliga sektorn, ett exempel är arvsfondsprojektet Songlines som erbjuder mötesplats där nyanlända ungdomar kan träffa svenskfödda ungdomar, spela instrument tillsammans, spela teater och även arbeta med foto och film. Kulturverksamheten för nyanlända kan även på sikt bli en intressant samarbetspartner för DRW.

Rundabordssamtalet har gjort möjligt för DRW att träffa intressanta och viktiga aktörer för vårt projekt Disabled Refugees Welcome. Om ni är intresserade av att vara med en rundabordssamtal skriv gärna till: sooz@independentliving.org eller till: jamie.bolling@independentliving.org

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.