disabled Refugees Welcome teamet, fyra personer som ler, en som sitter i rullstol. slogan: för en ömsesidig integration och ett tillgänglig mottagning av nyanlända personer med normbrytande funktionalitet

Internationella dagen för personer med funktionshinder-DRW uppmärksammar

Disabled Refugees Welcome (DRW), lanserar idag sin nya info-video för att lyfta den Internationella dagen för personer med funktionshinder. Den tredje december 1992 proklamerades den Internationella dagen för personer med funktionshinder av FN för att öka medvetenheten om rättigheter för personer med normbrytande funktionalitet.

DRW vill uppmärksamma denna dagen genom att visa sin informationsfilm om det arbete som genomförs inom projektet med nyanlända personer med normbrytande funktionalitet i Sverige.

Disabled Refugees Welcome är ett treårigt projekt finansierat av Allmänna Arvsfonden. Projektet drivs av Stiftelsen Independent Living Institute och pågår från 2017 – 2020. Syftet med DRW-projektet är att skapa nya och effektivare metoder som ökar möjligheten till en ömsesidig integration och ett bättre mottagande av nyanlända individer med normbrytande funktionsförmågor.

DRW arbetar för att främja rättigheter av nyanlända personer med funktionsvariationer i Sverige. Genom projektet DRW kartläggs behov och utmaningar som nyanlända personer med funktionsvariationer möter i mottagandet samt under och efter asyl- och etableringsprocessen. Fler i teamet DRW kommer från andra länder och jobbar utifrån egna erfarenheter av migration och funktionsvariation.

Arbetet har visat hur funktionshinderperspektivet saknas i den svenska politiken som rör området. Det visar också att ett intersektoriellt samarbete mellan olika aktörer är ett effektivt sätt att främja etableringen och en ömsesidig integration. 

Titta gärna DRWs film och lär känna dess team och det arbetet som de gör. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.