Hearing om Tidöavtalet

Den 19 september, mellan 9 och 12 på förmiddagen, håller ILI och Funtionsrätt Stockholms län en digital hearing om Tidöavtalet. Klicka på den här länken och anmäl er!

Mari Siilsalu, Independent Living Institutes jurist, berättar att Josefine Thorén, Funktionsrätt Stockholms län, hade sett ILIs analys på Tidövatalet, som vi publicerade 2 november ifjol. Precis som vi i projektet, kände Josefine Thorén oro för vad Tidöavtalet kan komma att innebära för vår målgrupp, om förslagen genomförs. Hon kontaktade Mari och på det viset startade ett samarbete de två organisationerna emellan, vilket lett fram till denna tvärsektoriella hearing om Tidövatalets konsekvenser.

– Det ska bli ett tvärsektoriellt och lösningsorienterat samtal mellan olika aktörer i samhället, både från offentlig och privat sektor och med både ett praktiskt och ett teoretiskt perspektiv, säger Mari Siilsalu.

Bland annat kommer Mari Siilsalu att gå igenom olika konsekvenser som avtalet kan komma att innebära praktiskt för vår målgrupp medan Christine Bylund, Institutionen för idé- och samhällsstudier, Umeå universitet, kommer att ha ett mer teoretiskt perspektiv.

Hearingen är på temat ”rätten till Hälsa”. Mari förklarar varför:

– I och med att det är Funktonsrätt Stockholms län är det per definition på regional nivå, så vi har försökt hitta ett tema som berör det lokala, och där ligger ansvaret för hälsovården. Vi vill ha ett hands-on-perspektiv på frågorna och kunna erbjuda ett material till de som möter personerna i målgruppen, säger Mari Siilsalu.

Länk till anmälan och mer information finns på Funktionsrätt Stockholms Läns hemsida och på den här länken.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.