Luana i snö.

Ny praktikant i projektet – Luana Butzer

Här är är Luanas presentation av sig själv. Precis som Leonie kommer hon att praktisera i projektet t.o.m. mars i vår.

Jag går för närvarande på 3:e terminen av min kandidatkurs i “Socialt arbete – Ungdom, familj och social välfärd” vid Baden-Württemberg Cooperative State University, Tyskland. Var tredje månad arbetar jag på ungdomskontoret där jag har intensiv kontakt med människor i prekära situationer.

För att bredda mina kunskaper bestämde jag mig för att utforska ett nytt arbetsfält för min praktik. Universitetets föreläsningar om migration och personer med funktionsnedsättning väckte mitt intresse för dessa områden. Jag var särskilt fascinerad av skillnaderna mellan Tyskland och Sverige, vilket motiverade mig att göra min praktik i Sverige.

Genom Independent Living Institute har jag möjlighet att lära känna två arbetsområden (migration och personer med funktionsnedsättning) och kombinera dem med varandra. Det blir tydligt hur viktigt samarbete är och att olika arbetsområdena inte helt kan skiljas från varandra.

Under min praktik strävar jag efter att få en omfattande inblick i de utmaningar och behov som migranter med funktionsnedsättningar har i sin arbetsmiljö och förstå hur hinder kan brytas ner i det dagliga arbetet.

Jag ser fram emot att lära känna personalen på Independent Living Institute och lära av dem!

Luana Butzer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.