Studiebesök på Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet – DHR

Den 17 januari 2018 var DRW på studiebesök hos DHR (Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet). Denna studiebesök är den första koordineringsmöte mellan DRW och DHR som samarbetspartner inom DRW. Studiebesöket gav teamet ett större inblick i det historiska perspektivet av DHRs som organisation och verksamhet. Flera av DRWs medarbetare kände inte till DHR och uttryckte glädje över att få möjlighet att lär känna DHRs extensiv sätt att bevaka och arbeta med funktionshinderfrågor.

Projektledaren Jamie Bolling gick igenom den utveckling som har skett sedan september då projektet sattes i gång. DHRs generalsekreterare Ken Gammelgård och kommunikatören Janna Olzon visade mycket intresse och ställde sig positiva till att samarbeta med DRW- projektet. Vi kunde hitta olika samarbetsområden och inom frågan för funktionspolitiken och migration. Det blev tillfälle att dela med sig av alla våra tankar kring projektets utveckling samt diskutera ramarna för det framtida samarbetet som kan gynna arbete.

Utöver produktiva diskussioner var det mycket intressant att få höra om det diskrimineringsfall kopplat till bristande tillgänglighet i kollektivtrafiken som DHR driver mot Region Gävleborg. Det går att läsa mer om fallet här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.