DRW teamet på Bryssel, folk håller flaggor och har på sig t-shirts från freedom drive 2019

DRW med European Network on Independent Living (ENIL)

DRW-teamet genomförde två workshops tisdagen den 2a oktober 2019. Workshopen presenterades av projektets team som själva är personer med erfarenhet av migration och lever med normbrytande funktionalitet.

Jamie Bolling, projektledare, presenterade projektet DRW och teamet Julius Ntobuah, Rahel Abebaw, Ola Linder, fältarbetare, och Sooz Romero, metodutvecklare och kommunikatör. Teamet gick igenom DRW:s arbetssätt och metodik, samt berättade om de personer som projektet når. Fokus låg på de resultat som projektet har åstadkommit och de identifierade hinder som migranter med normbrytande funktionalitet i Sverige möts av. 

Presentationen som användes på workshopen finns här.

I publiken fanns personer som arbetar med flyktingar i bland annat Australien, Grekland, Bosnien, Frankrike och England, en stor del arbetade också i nordiska länder. Dessa personer vittnade om hur livsvillkoren för migranter med normbrytande funktionalitet ser ut i sina respektive länder. Berättelser om en ovärdig levnadsstandard var tyvärr den gemensamma nämnaren. Detta visar på hur angelägna satsningar på arbete med flyktingar med normbrytande funktionalitet runt om i EU är. DRW har som uppdrag att skapa ett samarbete och driva fram frågor som rör målgruppen.

Workshopen användes för att sprida information om DRW-projektets metoder och resultat. Målet med DRW:s medverkan i ENIL:s program är också att skapa nya kontakter med andra intressenter på EU-nivå och utveckla ytterligare aktiviteter och projekt inom arbetet med migranter och Independent Living. Tanken är att ENIL och dess medlemmar ska börja titta närmare på hur att genomföra dessa aktiviteter under den nya mandatperioden 2019 -2021.

DRW med Independent Living Institute tackar Bente Skansgårds Independent Living-fond för finansieringen som möjliggjorde resan för DRW-teamet till Bryssel.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.