fyra personer i rullstol på ett gym och spelar bocci

DRW och projektet RG Integration gemensamma drop-in på Rehab Station

Disabled Refugees Welcome och projektet RG Integration organiserade gemensamt ett drop-in tisdagen den 8 oktober. Cirka 20 personer möttes på Rehab Station i Solna för att lära känna varandra och dess respektive aktiviteter.

Syftet med detta drop-in var att deltagare från respektive projekt skulle träffas och skapa nya kontakter och nätverk. Deltagarna skulle också uppleva vilka typ av aktiviteter som kan utföras i samband med respektive funktionalitet. Medan deltagarna från båda projekten tog en kaffe i kafeterian på Rehab Station i Solna, Stockholm,  presenterades projekten, och deltagarna sig själva för att lära känna varandra. Sedan gick alla deltagare till idrottshallen där de kunde spela boccia, badminton, bordtennis och träna med sportmaskiner. Deltagarna var mycket positiva, ville gärna testa något nytt, och hittade en passande aktivitet.

Målgruppen för RG Integration är nyanlända personer i Sverige som är över 15 år och har ryggmärgsskada eller liknande. Målet för målgruppen är att utveckla sina fysiska förmågor och övervinna mentala hinder genom en aktiv rehabiliteringsmetod och därmed få bättre möjligheter till integration. Genom förebilder med egna erfarenheter och kunskap vill de stärka individens mod, inspiration, vilja och förmåga till självständighet och ökat deltagande i samhället.

Projektet RG Integration är ett treårigt projekt, påbörjat den 1 april 2019 och finansieras av Allmänna arvsfonden. 
Om du är intresserad och vill informera dig själv eller delta i en kurs, kontakta projektet RG Integration genom att klicka på denna länk: RG integration eller direkt på facebook här.
Vi är glada för det stora deltagandet av intresserade. DRW-projektet kommer att träffa projektet RG integration igen för ett rundabordssamtal i november. Vi ser fram emot att träffas igen och skapa ett bra samarbete, häng med!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.