SVCR-logotyp från ansökningsblanketten på deras hemsida.

Sök bidrag från Svenska kommittén för rehabilitering!

Vi har tidigare här på hemsidan tipsat om att söka bidrag från Bidragsstiftelsen (som har sin ansökningsperiod under sommaren). Men det finns fler stiftelser att söka pengar från. En av dessa är Stiftelsen Svenska kommittén för rehabilitering (SVCR).

Ansökningstiden för det här året har startat och håller på till 1 mars nästa år. På deras hemsida finns också en lång lista med andra organisationer, stiftelser eller fonder att söka bidrag från.

 

SVCR tar emot ansökningar om bidrag till personer med omfattande rörelsenedsättning, döva, synskadade och hörselskadade. Du kan söka bidrag för allt möjligt som kan underlätta din vardag exempelvis:  hushållsmaskiner, anpassade idrottsredskap, dator, elcykel, körkortsutbildning, gymkort eller till studier. På deras hemsida finns en lista på sådant som brukar beviljas stöd.  Där finns också en lista på sådant de inte ger bidrag (exempelvis bil eller bostad). Läs mer på deras hemsida!

Även personer som jobbar med personer med funktionsnedsättning kan beviljas bidrag till exempelvis studieresor eller deltagande i konferenser utomlands. Man kan också beviljas stöd till forskning på området.

Ansökningsperioden startade 1 november och pågår till 1 mars 2024!

Bakom SVCR står en rad tunga förbund i den svenska funktionshinderrörelsen: DHR, HRF (Hörselskadades riksförbund), Neuroförbundet, Personskadeförbundet RTP, Reumatikerförbundet, Norrbacka-Eugenia-stiftelsen, Synskadades Riksförbund, RBU (Rörelsehindrade barn och unga), Sveriges dövas riksförbund. Under fliken ”om SVCR” på deras hemsida kan du läsa mer om bakgrunden till SVCR.

 

Under fliken “andra bidrag” på SVCR:s hemsida finns en lång lista med fler organisationer, stiftelser eller fonder för personer med funktionsnedsättning att söka bidrag från.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.