Missa inte våra temadagar under våren

DRW vill börja året med en serie av temadagar under våren och bjuder in myndigheter, organisationer och andra intresserade inom funktionspolitiska frågor, integrationsfrågor och migration.
Save the dates!

Temadag 2

Nyanlända med funktionsvariation och Etableringsprogrammet

Hur fungerar etableringsprogrammet för nyanlända personer i som har en funktionsnedsättning och/eller nedsatt arbetsförmåga?

Kom och delta på DRWs temadag om Etableringsprogrammet för nyanlända personer med normbrytande funktionsvariation. Maria Pilblad och Sara Lindblom Boogh från avdelningen Förmedling och rehabilitering till arbete kommer att leda dagen och informera om Arbetsförmedlingens etableringsprogram för nyanlända samt vilka stöd som finns att få för personer med nedsatt arbetsförmåga.

Medverkande: Sara Lindblom Boogh och Maria Pilblad från Arbetsförmedlingens Avdelningen ”Förmedling och rehabilitering till arbete”

När: Den 14e maj 2018, kl. 15:00 till 16:30

Var: Konferensrum Havet, kansli på STIL i Storforsplan 36, våning 10, Farsta Centrum

Språk: Svenska

OBS: Tillfället kommer att dokumenteras genom film, de som inte vill filmas ombeds informera samordnaren på: sooz@independentliving.org

Anmälan krävs: Anmäl dig här 


Arkiv

Temadag 1

LSS och migration – Hur påverkar migrationsstatus rätten till självbestämmande?

Vad är gällande lagstiftning om LSS i relation till asyl och migration? En kritisk analys utifrån konventionen för personer med funktionsnedsättning, Vems ansvar?

Projektet DRW vill bjuda organisationer och intressenter till en eftermiddag där vi kommer att gå igenom Lagen om Service och Stöd utifrån migrationspolitiska perspektiv.

Dagen kommer att ge en inblick genom exempel på problematik och möjligheter som  uppstår paradoxalt i mötet mellan gällande lagar om LSS, SoL och LMA. Vill ni veta mer om vad som gäller er i relation till er verksamhet, missa inte detta tillfälle!

Medverkande:  Ola Linder – Jurist på projektet “Lagen som verktyg”

När: 22 feb 2018 kl. 14 – 16

Var: Konferensrum Havet,  kansli lokaler på STIL i Storforsplan 36, våning 10, Farsta Centrum
Språk: Svenska

OBS: Tillfället kommer att dokumenteras genom film, de som inte vill filmas ombeds informera samordnaren i god tid på:  sooz@independentliving.org

 Föranmälan krävs, anmäl dig här


Temadag 3

– Öppet hus:

Nyfiken om DRW – Disabled Refugees Welcome?

Kom på vårt Öppet Hus! vi berättar gärna om vårt arbete med projektet Disabled Refugees Welcome, vad vi gör och hur du kan samarbeta med oss gällande arbetet med nyanlända människor med funktionsnedsättningar. Kom och fika med  Disabled Refugees Welcome teamet!

Medverkande: DRW teamet – Julius, Rahel, Jamie, Sooz, Riita Leena och Adolf

När: 16 mars kl. 14:00 – 17:00 

Var: Vi finns på Independent Living Institute, Storforsplan 36, 10 trappor, 12347 Farsta.

Språk: Svenska och Engelska 

OBS: Tillfället kommer att dokumenteras genom film, de som inte vill filmas ombeds informera samordnaren i god tid på: sooz@independentliving.org

Anmäl dig här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.