Leonie Grießer i snö med svart kappa.

Ny praktikant i projektet – Leonie Grießers

Två nya praktikanter började i projektet efter nyår – Leonie Grießers och Luana Butzer.

Nedan följer Leonie Grießers presentation av sig själv. 

Jag bor i södra Tyskland och studerar socialt arbete inom området psykisk hälsa och missbruk vid Cooperative State University Villingen-Schwenningen (DHBW) i Tyskland.  Jag är just nu inne på min tredje termin. Vid sidan av studierna arbetar jag på en öppenvårdspsykiatriskt vårdcentral där syftet är att hjälpa människor att leva ett självbestämt liv och främja deras egen förmåga.

Från januari till mars 2024 har jag fått möjlighet att göra tre månaders praktik på Independent Living Institute på området Ömsesidig integration och Rätt till arbete. Att främja ett självbestämt liv är något som angår oss alla och som vi bara kan uppnå tillsammans. Jag är tacksam för att en praktikplats på ILI kan ge mig möjlighet att lära mig mer om funktionsnedsättning, migration, hälsa och sysselsättning och att få en djupare och mer praktisk insikt och kunskap om dessa ämnen.

Mitt personliga mål under praktiken är att lära mig mer om var hinder i vardagen och arbetet kan uppstå och hur dessa kombineras med funktionsnedsättning och en migrationsbakgrund och hur hindren kan övervinnas. I sin tur skulle jag  vilja kunna förmedla dessa kunskaper efter min praktikperiod för att göra det möjligt för människor i mitt framtida arbete att leva självständigt genom att kunna bestämma sina egna liv, yrken och dagliga rutiner.

Jag ser fram emot min tid som praktikant och att lära känna teamet på ILI och stötta dem i deras arbete.

Leonie Grießer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.