Ca 10 personer från DRV-RTA sitter i skuggan under ett träd i Trekantsparken.

Nyhetsbrev #6 2024 Disabled Refugees Welcome – Rätten Till Arbete

Supported Employment – ett nytt steg för DRW-RTA

DRW-RTA har varit på kurs om hur Supported Employment ska tillämpas. Därmed hoppas vi kunna ta nya steg i stödet till deltagarna i projektet. Här finns också en fördjupande artikel om Misa, som är de främsta experterna på Supported Employment i Sverige och som varit våra lärare på kursen.

Vi har en hel del aktiviteter i sommar och är i behov av lite hjälp, så: Vill du vara volontär under sommaren? Vi behöver din hjälp! Skriv till Ashraf om du är intresserad! Se mer längst ner i nyhetsbrevet.

Dessutom: Jamie har fått en fint pris, svårt ekonomiskt läge för Mångkulturellt Centrum, smått och gott om Järvaveckan och följ länkarna och skriv på mot angiverilagen!

Killar som fiskar vid en insjö.

Kalender:

Under sommaren har vi dropp-in på kontoret! Men kolla först med Ashraf så att någon finns på plats; 072-777 09 63, ashraf@independentliving.org

TORSDAG 4 juli 14.00 – 16.00
Picknick med kubb
Vi möts på kontoret och går sedan till Farsta strandbad

MÅNDAG 18 juli Tiden ännu inte bestämd
Arbetskafé, IRL,
Besök på Paralife, Nya gatan 2, Nacka (bredvid Nacka Forum)

ONSDAG 14 augusti Tiden ännu inte bestämd
Temadag om stiftelser och bidragsgivning
Platsen ännu inte bestämd

ANNAT UNDER PLANERING UNDER SOMMAREN:

  • Besök på Varsam, en affär med bara hjälpmedel
  • Träff på torget (Farsta centrum)
  • Möte med killgruppen

    Plats och tid kan ändras, så håll koll på hemsidan!

Artiklar:

Liselotte Lindberg, när hon undervisar DRW-RTA i Supported Employment.

Från Daglig verksamhet till Supported Employment

Under maj och juni genomgick DRW-RTA, både teamet och projektdeltagare, en introduktionsutbildning i Supported Employment. Det var Misa som höll i utbildningen. Här är först en länk till en kort artikel om våra utbildningsdagar och i den en länk vidare till en längre presentation av Misa byggd på en temadag som projektet haft tidigare.


Anja Norell längst bort framför utställningen. I förgrunden besökarnas ryggtavlor.

Arbetskafé på Mångkulturellt Centrum

Juni månads Arbetskafé blev ett studiebesök på Mångkulturellt Centrum i Fittja, som är Sveriges enda migrationsmuseum. Men det är ett museum som just nu är hårt pressat av enorma nedskärningar, efter en rad politiska debacle i Botkyrka kommun. Tips: besök muséets stödfest nu i helgen!


Tiina står till vänster i bilden mittemot Jonas Sjöstedt vid sidan om Vänsterpartiets tält. Solen smiter in och träffar Jonas i ansiktet och Tiinas hår.

Mycket att följa upp från Järvaveckan

DRW-RTA hade i år inget eget tält utan deltog genom att vara på plats som besökare på årets Järvavecka. Projektet besökte många utställare och fick med sig en rad bra kontakter att jobba vidare med under vårt sista projektår. DRW-RTA hade också representanter närvarande på två särskilda middagar med olika teman.


Jamie håller tal på stolthetsparaden på Karl Johan i Oslo. Sitter i solen och håller tal - solglasögon - knuten näve.

Jamie tilldelades Stolthetspriset!

Ulobas årliga pris stolthetsprisen, delades i år ut till Jamie Bolling, ILI:s Verksamhetsledare och DRW-RTA:s tidigare projektledare. Detta i samband med stolthetsparaden som är en årlig norsk manifestation av och med personer med funktionsnedsättning, i Oslo.


Skärmdump från Civil Rights Defenders sida för namninsamlingen mot angeriverilagen.

Skriv på mot angiveri!

För er som ännu inte skrivit på, följ den här länken som leder till Civil Rights Defenders (CRD) namninsamling mot angiverilagen och skriv under. Angiveri hör inte hemma i demokratiska samhällen! Förslaget strider mot mänskliga rättigheter och skadar tilliten i samhället.


Bild på en DN-sida med text från en intervju med Rahel. I högra hörnet en fakta-graf som visar att bland annat de tre största kommunerna, Stockholm, Göteborg och Malmö bara ger stöd till Ukrainska flyktingar i form av "nödhjälp".

Rahel i Dagens Nyheter

I en DN-artikel om flyktingar från Ukraina blev Rahel Abebaw Atnafu, rådgivare i projektet, intervjuad. Artikeln beskriver oklarheter om vilket stöd flyktingar från Ukraina är berättigade till i Sverige något som innebär att många kommuner lägger sig på en mycket låg nivå och bara ger så kallad ”nödhjälp”.


Ca 10 personer från DRV-RTA sitter i skuggan under ett träd i Trekantsparken.

Volontärer sökes!

Vi har som sagt en hel del aktiviteter under sommaren, då stora delar av projektteamet kommer att ha semester, så vi är i behov av en eller flera volontärer. Om du eller ni har lust, ring till Ashraf 072-777 09 63, eller skicka honom ett mejl: ashraf@independentliving.org

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.