Porträtt av Gina. Hon bär glasögon och har ett halvlångt rödbrunt hår. Hon ler.

Möt Gina – vår nya praktikant

Disabled Refugees Welcome – Rätten Till Arbete har fått en ny praktikant – Gina från Tyskland. Här är hennes  presentation av sig själv:

Hej! Jag heter Gina Schmitz och kommer från Tyskland. Jag är så glad över möjligheten att få praktisera på ILI från april 2023 som en del av Erasmus+-programmet.

Jag har nyligen avslutat en BA (kandidatexamen) från Protestant University of Applied Sciences i Bochum, Tyskland med fokus på disability studies och FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

Jag började inom det traditionella fältet för studier på stöd och service på funktionshinderområdet men mitt intresse för funktionsrätt, independent living och mänskliga rättigheter ledde mig vidare in på en annan väg. Därför är jag passionerad av projektarbete, nätverkande och forskning för att kämpa för rättigheter och inkludering för personer med funktionsnedsättning.

Eftersom samspelet mellan funktionshinder och migration ligger mig särskilt nära hjärtat har jag varit mycket aktiv inom forskning, empowerment och professionellt arbete på båda områdena. Därför valde jag ILI för att medverka i deras projekt “Disabled Refugees Welcome – ömsesidig integration och rätten till arbete” – tillsammans med min fascination för Sverige och nordisk kultur.

Jag ser fram emot att stödja och vara en del av  ILI:s meningsfulla arbete.

 

Erasmus+

Erasmus+ är EU:s program för utbildning, ungdomar och idrott. Erasmus+ har under 2021–2027 ett starkt fokus på social delaktighet, den gröna och digitala omställningen och ungas delaktighet i det demokratiska livet.

Följ den här länken och läs mer på Erasmus+ webbplats. 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.