En persons hand på en annans axel mot oskärpt köksbakgrund.

Utbildning med MISA

I två dagar, en i maj och en i juni, kommer vi att ha en utbildning i metoden Supported Employment. Begreppet Supported Employment har inte fått någon svensk översättning utan även i Sverige säger vi Supported Employment. Det betyder ungefär att en arbetssökande får ett personligt stöd för att kunna hitta, få och behålla ett jobb.

Disabled Refugees Welcome – Rätten Till Arbete har ett nära samarbete med MISA och därav har vi fått möjlighet till denna utbildning, som är anpassad till våra ändamål. Den pågår i två hela dagar, en dag i maj och en i juni.

Anmäl er i god tid!

Vi vill gärna att många passar på att gå den här tvådagarskursen, och det gäller både oss i teamet och deltagarna i projektet. Supported Employment kan beskrivas som ett samarbete mellan den arbetssökande och personen som stöttar.

Kursdag 1: fredag 24 maj 9.00 – 16.00
Kursdag 2: tisdag 18 juni 9.00 – 16.00

Från MISA låter man hälsa att det är viktigt att den som anmäler sig är med på båda dagarna och hela tiden. 

Anmäl er senast den 26 april till maria@independentliving.org
Det är ett begränsat antal platser och “först till kvarn” gäller.

Supported Employment

Supported Employment (SE) är en arbetsmetod som används i jobbcoachande yrkesroller. Den används för att stötta personer med svårigheter att få anställning. Det handlar om att ge ett strukturerat och individanpassat stöd i att finna, få och behålla ett jobb..

Källa: MISA

 

Lära sig riktig Supported Employment

Supported Employment är ett ”fint” begrepp som skickar positiva signaler, så många organisationer som hävdar att de använder sig av den metoden, men kanske inte alls gör det. På MISA varnar de för falsk Supported Employment och att det kan vara bra att lära sig att se hur riktig Supported Employment fungerar.

Mer om MISA och Supported Employment kommer här på hemsidan innan det är dags för utbildningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.