Adolf med underfundigt leende och röd skarf runt halsen.

Fond för migranter med funktionsnedsättning i Adolfs minne

STIL:s och Independent Living Institutes (ILI) grundare, Adolf Ratzka, avled i en tragisk olycka den 27 juli, 81 år gammal.

Adolf var en av i initiativtagarna till Arvsfonsprojektet Disabled Refugees Welcome, DRW, och den som skrev ansökan till projektet.   

Mer om Adolf och om dödsfallet finns att läsa på ILI.s hemsida och på Assistanskoll. Där finns också minnesord av Jonas Franksson, ordförande STIL, och Bengt Westerberg, vän till Adolf och socialministern bakom LSS-lagstiftningen ”som knappast kommit till stånd utan Adolf Ratzkas idéer och hängivna arbete”, som han skriver i sina minnesord.

Begravningen äger rum den 12 augusti kl 12.15, i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården (Sockenvägen 492 Enskede).  Alla är välkomna – anmälan görs på den här länken till begravningsbyråns minnessida för Adolf. Begravningen kommer att vara på engelska.

Närmast sörjande, hustrun Doro Riedel och dottern Katharina Ratzka, har bestämt att minnesgåvor kan gå till en fond – Fonden för migranter med funktionsnedsättning i Adolfs minne,  Swish: 123 191 01 40
ILI administrerar fonden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.