Halvbild på Nora. Allvarlig och bestämd blick.

Nora Eklöv, ny medarbetare: ”Ett jätteviktigt projekt”

Vi är stolta att kunna meddela att Funktionsrättsaktivisten och Unga rörelsehindrades generalsekreterare Nora Eklöv  blir ny fältarbetare i projektet. 

Nora Eklöv har har mer eller mindre blivit rikskändis genom sin mångåriga kamp för att få personlig assistans, som vi många gånger skrivit om på ILI:s hemsidor, senast i oktober 2020 när hon just vunnit i Kammarrätten.

Under våren kommer Nora Eklöv arbeta 50% som fältarbetare och kommunikatör på arvfondsprojektet Ömsesidig integration och rätten till arbete hos ILI och Disabled Refugees Welcome. Hon kommer att utveckla projektets sociala medier och arbeta med projektets informationsmaterial.

Nora jobbar också som generalsekreterare för Förbundet Unga Rörelsehindrade och är utbildad journalist med inriktning statsvetenskap.

Att ha Nora hos oss på ILI känns spännande, säger Jamie Bolling, projektledare för DRW-RTA och verksamhetsledare för ILI.

– Nora kämpar hårt för mänskliga rättigheter och vi ser hur hon skulle kunna stödja teamet att jobba ännu bättre med målgruppen, migranter med funktionsnedsättning.

Nora ser fram emot jobbet på ILI.

– Jag brinner för rättigheter och tror på ett samhälle där alla känner sig inkluderade och DRW-RTA är ett jätteviktigt projekt. Jag hoppas kunna bidra till att projektet ska nå ut med all viktig information i olika kanaler, och att flera ska få det stöd de behöver med hjälp av projektet. säger Nora Eklöv.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.