Alla samlade kring bordet i lilla konferensrummet.

Välkomna tillbaka efter juluppehållet – nya möten och seminarier på gång!

Disabled Refugees Welcome – Rätten Till Arbete arrangerar flera träffar framåt slutet av januari.

Arbetskafé träff nr. 2 på kontoret i Farsta

Den 30 januari kl. 16.30 – 19.00 har vi vårt andra arbetskafé.

På arbetskaféet finns möjlighet att lära sig mer om den svenska arbetsmarknaden, språket och kulturen. Dessutom kommer det finnas möjligheter att skaffa kontakter och börja bygga på personligt nätverk, som kan vara viktigt för att kunna få ett jobb.

Anmälan till Tony: antwan@independentliving.org

Seminarium om digital inkludering

Den 2 februari kl. 9.30 – 12.30 anordnas ett seminarium om digital inkludering för så kallade marginaliserade grupper, med fokus på nyanlända med funktionsnedsättningar.

På seminariet presenteras resultaten från projektet Digitala Praxis för Inkluderande Program (DPIP). Syftet för projektet har varit att skapa metoder för att främja digital pedagogik för inkludering och deltagande av nyanlända med funktionsvariationer.

Seminariet är ett samarbete mellan Disabled Refugees – Rätten till arbete, SwIdeas och Newcomers with Disabilities och kommer att hållas både fysiskt och online. Det är gratis att delta, och det blir fika och lunch efter seminariet.

Plats: Goto10 Stockholm, i Hörsalen
Adressen: Hammarby Kaj 10d, Stockholm

Anmälning sker via följande länk: https://forms.gle/Bt7ZKkPEBZsq5BYu5

Möte med Samhall

Vi planerar även ett informationsmöte om Samhall nu de närmaste veckorna. En person som arbetar på Samhall kommer då till kontoret i Farsta och hjälper oss reda ut vad som avgör om man kan få deras stöd och hur det går till att få jobb via Samhall. Tid för mötet är dock ännu inte klart så titta snart in här på hemsidan igen för uppdateringar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.