Folkvimmel framför en av festivalens scener.

Jobbfestival på tema mångfald i Kungsträdgården

Tisdagen den 23 maj, arrangeras en jobbfestival i Kungsträdgården i Stockholm. Temat är mångfald och inkludering.

Festivalen startar klockan 9.00 och avslutas 19.00 men om vill du ha sällskap av projektet Disabled Refugees Welcome – Rätten till arbete så kommer vi vara på plats mellan klockan 11.00 och 13.00. Hör i så fall av dig på telefonnumren längst ner.

arrangörens hemsida skriver de att jobbmässan är en mötesplats för rekryterare och arbetssökande och att det är Sveriges största jobbmässa med fokus på mångfald. Målet är att “skapa konkreta relationer mellan företag och personer som av olika anledningar har sämre förutsättningar att etablera sig på arbetsmarknaden”.

På hemsidan finns också en kort film från förra årets festival där initiativtagaren Mats Wernheim inledningsvis säger: ”Vi har mängder av förtag som skriker efter personal och vi är här idag för att få näringslivet att får upp ögonen, att man har onödiga och helt meningslösa ’skall-krav’ vilket stänger ute så många från arbetsmarknaden.”

På hemsidan skriver de vidare att jobbfestivalen också vill lyfta fram lyckade satsningar och enskilda framgångsexempel som kan ge inspiration till både företag och individer.

På festivalområdet finns två scener med fullspäckade program, som man kan hitta på hemsidan under fliken ”Mässprogram”. Mässan inleds 9.00 med ett panelsamtal där Inga-Kari Fryklund, samhällspolitisk chef på Samhall (som höll en föreläsning för oss om Samhall i mars) är moderator. Mässan har över hundra olika utställare.

Om du vill träffa oss där mellan 11.00 och 13.00 ring Rahel: 073 424 22 25 eller Erik 070 408 50 97.

Bilden är ett klipp ur en film som ligger på  Jobbfestivalens hemsida.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.