DRW träffar Migrationsverket

Den 8e augusti 2019 träffade DRW:s projektledare Jamie Bolling, fältarbetarna Rahel Afnafu och Julius Ntobuah Bengt Gradin som jobbar på Migrationsverket och med projektet Rekryteringsgruppen (RG). RG Integration är ett projekt i samarbete med Migrationsverket och Linköping Universitet som drivs av Spinalis och har som syfte att utbilda Migrationsverket om målgruppens förutsättningar. Deras målgrupp är personer med ryggmärgsskada och även med rörelsehinder. Bengt Gradin jobbar med hälsofrågor med fokus på psykisk ohälsa och är kontaktperson för Migrationsverket inom området funktionshinder. DRW ser detta möte som ett bra tillfälle för att skapa ett samarbete med RG och Migrationsverket. Särskilt viktigt är samarbetet med hänsyn till att eventuella ankomstboenden är planerade i Stockholm, Göteborg, Malmö och kanske Boden. 

Samarbete

Ett sätt att samarbeta enligt Bengt Gradin kan vara att sprida information om DRW direkt i Migrationsverkets receptioner i landet i tryckt form och även digitalt på informationsskärm med hänvisning och kontaktuppgifter till DRW. Migrationsverket å sin sida skulle kunna få från DRW regelbundna  uppdateringar om erfarenheter från projektdeltagare som befinner sig i asylfasen. Syftet vore att uppmärksamma de problem som målgruppen möter under asylfasen och som skulle kunna rättas till. Spännande samtal och projektidéer uppstod under mötet kring bl.a matchning, samhällsorientering, kommun-informatörer, utbildning och träning. DRW ser fram emot ett fortsatt samarbete och förverkligande av några av dessa projektidéer.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.