Presentation av medverkande i panelen på webinaret – Disabled Refugees and Liberty

European Network for Independent Living (ENIL) har lanserat temat “Liberty” för den europeiska dagen för Independent Living och tillsammans med Independent Living Institute’s projekt – Disabled Refugees Welcome (DRW) arrangeras ett webinarium –  Disabled  Refugees and Liberty. 

Syftet med den europeiska dagen för Independent Living är att öka medvetenheten om Independent Living och med temat frihet belysa det faktum att personer med normbrytande funktionalitet ofta berövas sin frihet. Detta gäller ännu mer för flyktingar och migranter med normbrytande funktionalitet. DRW och ENIL har bjudit in viktiga intressenter för arbetet med migranter med normbrytande funktionalitet inom EU till att medverka på webinaret. 

På webinariet kommer An Sofie Leenknecht att medverka, hon är koordinatör för mänskliga rättigheter på European Disability Forum (EDF). Hon koordinerar EDF:s arbete med FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning, likabehandling och grundläggande rättigheter, kvinnors rättigheter och jämställdhet. 

På webbinariet kommer även Ricardo Pla Cordero att medverka, som är protection officer – disability inclusion vid United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR). Han ger råd om UNHCR:s strategiska inriktning och leder intern samordning om inkludering och skydd av personer med normbrytande funktionalitet.

Webbinariet kommer också att ha Giampiero Griffo  som medverkande föreläsare. Han representerar organisationen Disabled People’s International Europe (DPI-Europe). Han är medlem i olika organisationer för och med personer med normbrytande funktionalitet såsom: DPI, DPI-Europe, EDF, FID, CND (Consiglio Nazionale sulla Disabilità) och FISH (Federazione Italiana per il Superamento dell’Handicap). Han var även medlem i den italienska delegationen som bidrog till utarbetandet av FN: s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. 

Sist men inte minst medverkar i webinaret Jamie Bolling. Hon är projektledare för projektet Disabled Refugees Welcome (DRW), som syftar till att hitta metoder för ett tillgängligt mottagande av migranter med normbrytande funktionalitet i Sverige. Jamies arbete inom migrationsområdet började på 1990-talet och med sina doktorandstudier (2000 – 2008) om integration av migranter med normbrytande funktionalitet, då Sverige genomförde projekt för integration. Jamie Bolling är också verksamhetsledare för Independent Living Institute (ILI) och medordförande för European Network on Independent Living (ENIL). 

Vill du veta mer?

Besök följande länk: https://enil.eu/?p=18245 

Registrera dig här

For agenda and information in english click here

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.