Från en scen på MR-dagarna i Göteborg 2021.

Seminarium på fredag på MR-dagarna i Örebro

Nu på torsdag och fredag (17-18/11) går MR-dagarna av stapeln i Örebro. Disabled Refugees Welcome – Rätten Till Arbete har ett seminarium, ”Livet i den säkra hamnen” på fredagen den 18.e 14.30. 

Tony i stor konferensbyggnad i Bryssel.
Tony Zolomyan.

Från MR-dagarnas program:

Medverkande:

Mikael Klein, Wiljagruppen
Monica Klasén McGrath, Funktionsrätt Sverige
Rahel Atnafu och Tony Zolomyan, Disabled Refugees Welcome – Rätten Till Arbete
Moderator: Jamie Bolling

Tid och plats:

Fredag 18 november 2022 14:30 – 15:30 Tunnbindaren
Independent Living Institute, Teckenspråkstolkas, Skrivtolkas/textas

Innehåll:

Livet i den säkra hamnen – en utfrågning om ömsesidig integration och rätten till arbete för migranter med funktionsnedsättning i Sverige. Frågorna kring ömsesidig integration är mer aktuella än någonsin i dagens samhälle där migranter söker sig bort från krig och hot till trygghet och säkerhet i till exempel Sverige. Rätten till arbete är en kärnfråga när det gäller delaktighet i samhällslivet, social trygghet inklusive inkomsttrygghet och jämlikhet. Projektet Ömsesidig integration och rätten till arbete är igång sedan april 2022 och drivs av Independent Living Institute med finansiering från Allmänna Arvsfonden. Som ett startskott i projektet tar vi temperaturen på frågorna kring arbetsmarknad, funktionsnedsättning, flyktingpolitik och social trygghet. I en omvärldsanalys ska vi kartlägga vad som redan görs för att tillgodose rätten till arbete för migranter med funktionsnedsättning och för att tillförsäkra ömsesidig integration.

Seminariets format är en utfrågning där personer från projektets målgrupp ställer frågor till relevanta aktörer om rätten till arbete och ömsesidig integration. Vad har gjorts för att tillgodose social trygghet för oss, migranter med funktionsnedsättning? Vilka arbetsmarknadsinsatser finns? Planeras det för några nya insatser? Vad mer görs för att tillgodose ömsesidig integration och rätten till arbete?  Under utfrågningen presenteras de första resultaten från projektets omvärldsanalys samt tankar från målgruppen kring vad som mer behöver göras så att migranter med funktionsnedsättning kan hitta sin väg till delaktighet, trygghet och jämlikhet i Sverige.

Mer information

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.