Deltagarna och DRW-RTA-teamet samlat i stora konferensrummet. Alla arbetar intensivt tillsammans med sina texter.

Spännande samtal om att skriva CV

Den 17 april höll Disabled Refugees Welcome – Rätten Till Arbete sitt fjärde Arbetskafé. Fyra deltagare var på plats och temat för kvällen var hur man kan skriva sin CV och ett personligt brev. Suzanne Elmqvist, som arbetar med utbildningsfrågor i projektet,  var med och berättade om hur man gör och vad man ska lyfta fram och uttrycka i de olika dokumenten. Suzanne tog exempel från egna jobbsökningar och vi diskuterade bland annat om en ska nämna sin funktionsnedsättning eller inte. Det finns olika uppfattningar om och erfarenheter av det.

Suzanne berättade också hur en bild eller formulering som läggs in kan dra uppmärksamhet till just dig som arbetssökande och hur det kan leda till att man blir kallad på intervju.

Sen kom Philip Day, som arbetar med webb och teknik i projektet, med datorer och USB-minnen och vi gick över till mer praktiskt arbete. En rad frågor togs upp med var och en av deltagare, bland annat om vad hon eller han ska ha med för yrkes- och utbildningserfarenheter i sitt CV, hur man skriver sitt personliga brev för att visa varför just jag är rätt person för det här jobbet eller varför min kompetens matchar det som söks.

Vi kom olika långt med olika deltagarna men fick ner bra erfarenheter att börja med. Det kan deltagarna sen fullfölja inom projektet eller självständigt inom Arbetsförmedlingen eller utbildningar som personen deltar i.

Det blev en spännande kväll där alla jobbade fram till kl 19. Diskussionerna sjöd och det skrevs, pratades och skrattades mycket. Vi tänkte då att vi gärna skulle kunna göra om det med fler deltagare vid ett senare  tillfälle  och nu är det bestämt att även vårt nästa Arbetskafé ska vara på temat att skriva DV och personlig brev. Det kommer att äga rum måndag 29 maj.

Tiina Nummi-Södergren, rådgivare och jurist i projektet

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.