Alla tio - tjugo personerna sitter kring det långa bordet i ett stort konferensrum. Längs bort Tony, som alla tittar på.

Tre evenemang på en vecka

Under de närmaste 10 dagarna kommer tre olika evenemang där Disabled Refugees Welcome – Rätten Till Arbete antingen arrangerar eller kommer att delta på — Hälsomässan i Rinkeby nu i helgen, ett Arbetskafé på måndag och Järvaveckan i slutet av nästa vecka.

Huvet på deras hemsida.

Hälsomässa i Rinkeby

Nu på torsdag, fredag och lördag hålls en hälsomässa i Rinkeby. På torsdagen, inne i gallerian,  har DRW – RTA ett bokbord.

Enlig Hälsomässans hemsida kan du bland annat mäta ditt blodtryck, lungkapacitet och blodsocker. Du kan också ställa frågor till experter inom psykisk ohälsa och få tips hur du kan sluta röka och dricka.

På lördagen är det underhållning med olika artister ute på torget. Läs mer på deras hemsida:  https://rinkebycentrum.se/valkommen-pa-halsomassa-25-27-maj/ eller affischen som ligger längst ned i den här artikeln.

På torsdagen och fredagen är tiderna 13 – 16 och på lördagen 12 – 15.


Deltagarna och DRW-RTA-teamet samlat i stora konferensrummet. Alla arbetar intensivt tillsammans med sina texter.

Arbetskafé nr. 5 på kontoret i Farsta

På måndag nästa vecka, den 29 maj kl. 16.00 – 19.30, har vi vårt femte Arbetskafé.

Temat är, på begäran, samma som förra gången att – skriva CV och personligt brev.  Förutom det kommer vi som vanligt på Arbetskaféerna tala om jobbplaner, möjligheter till stöd och om den svenska arbetsmarknaden.

Platsen är det stora konferensrummet på vårt kontor i Farsta, Storforsplan 36, 10 tr. Anmälan till
Tony: antwan@independentliving.org eller
Rahel: rahel@independentliving.org


Visitors at Järvafältet

Järvaveckan 2023

Järvveckan 2023 kommer att äga rum under andra hälften av nästa vecka, alltså mellan onsdagen den 31 maj och lördagen den 3 juni.

Disabled Refugees Welcome – Rätten Till Arbete (DRW – RTA) har ett eget tält och platsen är som vanligt Spånga IP, norr om Stockholm, och tiden 14.00–20.00 varje dag.

Järvaveckans hemsida presenterar de Järvaveckan på det här sättet: ”Järvaveckan är en mötesplats för öppna samtal och vidgade vyer, där fler röster blir hörda och fler perspektiv blir kända. Järvaveckan startade 2016 av Ahmed Abdirahman i syfte att minska avståndet mellan medborgare, politiker, myndigheter, civilsamhället och företagsledare. Idag är Järvaveckan en självklar mötesplats för öppna samtal och gemenskap. Här möts kultur, musik, mat, partiledarsamtal och nya jobbmöjligheter.”

Förutom DRW – RTA (i programmet står det Independent Living Institute) kommer hundratals med andra utställare vara på plats, representanter från alla riksdagens partier (utom SD) kommer att hålla tal och många rikskända artister kommer att underhålla. Se Järvaveckans program så ni inte missar era favoriter! Inträdet är gratis

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.