Öppet hus:

Långväga besök från Skellefteå

Tre personer som ler vänligt

Den 16 mars hade DRW sitt första Öppet Hus där vi bjöd intresserade personer att komma och höra oss i projektet prata om arbetet med nyanlända med normbrytande funktionsvariationer.

Bland de som kom var Sisay som kom hela vägen från Skellefteå för att träffa oss och vår rådgivare Ola Linder. Sisay söker asyl i Sverige och tycker att vårt jobb behövs eftersom han som asylsökande med funktionsnedsättningar själv haft svårigheter med att förstå vilka rättigheter han har och hur man går tillväga för att ansöka om dem. Sisay visade mycket stort intresse för vårt material och tog med flygblad för att dela ut i sitt nätverk.

Medan Sisay väntar på svar från migrationsverket spenderar han tiden bland annat genom att sjunga i en kör inom Svenska kyrkan i Skellefteå. Han lär sig också svenska och talar väldigt bra för att ha varit i Sverige så kort tid.

DRW vill träffa fler personer som Sisay och har därför nu bestämt att ha ett drop-in en gång i månaden,  monthly drop-in, dit alla personer inom vår målgrupp är välkomna. Vi kommer att ha olika aktiviteter som vi inom kort annonserar på vår facebooksida och i vårt nyhetsbrev. Sprid gärna detta om du känner någon som skulle vara intresserad.

Skriv till oss på: info@disabledrefugeeswelcome.org

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.