Ny praktikant Dilek Hakbilen

Säg hej till Dilek, DRWs nya praktikant.

I början av februari började Dilek sin praktik hos Disabled Refugees Welcome (DRW). Dilek går på en daglig verksamhet som heter Misa, de fick tips om DRW genom DHR (Delaktighet, Handlingskraft, Rörelsefrihet), som samarbetar med Misa.

Misa erbjuder arbetsinriktad verksamhet för människor med normbrytande funktionalitet. Misa står för Metodutveckling, Individuellt stöd, Samhällsinriktning och Arbetsinriktning. Verksamheten utgår ifrån principen att alla människor kan delta i samhället och arbetslivet med rätt stöd.

Mer om Misa här

DRW-teamet är glada och ärade över att ha Dilek med i teamet. Här kommer Dileks självbiografi!

Jag heter Dilek, är 22 år gammal och har en CP-skada. CP betyder cerebral pares och det innebär i mitt fall att den vänstra halvan av min hjärna fungerar annorlunda, den har en normbrytande funktionalitet. Jag kom till Sverige 2002 och har nu bott i Sverige i 17 år. Jag bor med min pappa och mamma och vi kommer från Turkiet.

Jag gillar att spela teater för att jag känner mig fri när jag gör det. Jag tycker om att träffa vänner för att det är roligt att hitta på roliga saker tillsammans. Bland mina intressen är att skriva för att jag har fantasi som jag vill få ner på papper. Jag gillar att läsa böcker för att när jag läser böcker får jag rikare fantasi och sen när jag läser då tänker jag inte på andra saker.

Jag vill bli journalist, för att jag gillar att ställa frågor till människor som jag inte känner. Det är min dröm sedan jag var liten. Jag gick i Lindeparkens gymnasium, nationellt program med inriktning på media. Jag är duktig på att hantera dator och telefon. Jag är duktig på att stödja personer som inte kan så bra svenska men pratar turkiska, ofta frågar de om jag kan hjälpa dem, då jag pratar både svenska och turkiska flytande.

Jag fick stöd från Misa redan i skolan med att söka praktik. Efter att jag slutade skolan fortsatte jag på Misa som daglig verksamhet. Genom  min dagliga verksamhet sökte jag en praktikplats som jobbar med frågor som jag är intresserad av, så som funktionspolitiska frågor. Jag vill stödja migranter med normbrytande funktionalitet för att jag själv har migrerat till Sverige och har erfarenheter som jag skulle vilja dela med DRWs målgrupp. Det är också kul att lära sig nya saker av målgruppen, därför ville jag göra praktik på DRW och jag har trivts väldigt bra.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.