Informations sammanträde för DRWs volontärverksamhet

Stort intresse visat på DRWs volontär infomöte

Torsdagen 14e februari hade DRW sin första informationsträff med tio personer som anmält intresse för att bli volontär inom DRW för målgruppen migranter med normbrytande funktionalitet.

Mötesdeltagarna bjöds på en soppa med bröd samt kaffe/te men också intressant utbyte av ideer och erfarenheter. Gruppen utgjorde en bred representation av kompetenser, språkkunskaper, etniska tillhörigheter och erfarenheter.

Gruppen var mycket intresserad och nyfiken på arbetet som DRW gör och på vilket sätt de kan stödja deltagarna och bidra till DRWs arbete. DRW gick igenom de olika behov som finns inom målgruppen och det praktiska stödet som volontärerna eventuellt skulle kunna ge.

Under träffen pratades också om vilken typ av stöd projektet kan erbjuda volontären och om hur projektets volontärverksamhet ska utformas. Volontärer kommer att erbjudas regelbundna träffar som innehåller kunskap och information som kan underlätta arbetet som volontär. Likaså ges möjlighet till fortlöpande stödjande kontakt från projektet när volontären har behov av råd och stöd i sin uppgift.

Vill ni veta mer om volontärverksamheten och hur att bli aktiv i den, kontakta  gärna: riittaleena@independentliving.org

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.