DRW personal bestående av fyra personer som ler

DRW-projektet nu i sitt tredje år

Den 1:a september började DRW sitt sista projektår för Arvsfonden. På programmet står bland annat lanseringen av DRW:s metodhandbok som syftar till att ge praktiska råd om hur att arbeta för ökat deltagande av migranter med normbrytande funktionalitet. Metoden är ägnad till offentliga aktörer och civilsamhället som möter målgruppen i sina verksamheter. 

Året är fullspäckat med seminarier, workshops och konferenser för spridning av informationshandboken “Vägar mot ömsesidig integration” samt att lära ut DRW:s metoder. DRW kommer erbjuda seminarier till myndigheter och frivilligorganisationer om behoven hos asylsökande med normbrytande funktionalitet. I oktober kommer ett kunskapsseminarium hållas för Botkyrka, Huddinge och Salem. Ett informationsmöte är inplanerat i Uppsala under februari i samarbete med Infoteket, då är förhoppningen att utveckla DRW-nätverket inom Uppsala.

Aktiviteter från år 1 och 2 fortsätter

DRW fortsätter med sitt arbete med engagemang och aktiviteter ägnade till målgruppen samt temadagar som kommer att fungera som informationsspridning om stöd och rättigheter för migranter med normbrytande funktionalitet. 

Informationshandboken “Vägar mot ömsesidig integration” kommer att slutföras, översättas till engelska och tillgängliggöras i olika format, till exempel lättläst och i en digital plattform som webbsida. Hör av er om ni har olika synpunkter om i vilka format info.boken borde finnas.

 DRW kommer att fortsätta ta emot studiebesök. Temadagar och Rundabordssamtal om aktuella frågor inom migration och funkisfrågor kommer att ordnas under året. Den första blir den 8:e oktober i samarbete med Rekryteringsgrupp Integration och Bosse Råd, Stöd & Kunskapscenter. 

En viktig plattform som DRW kommer fortsätta bygga är Forum Lösningar, som är ett initiativ för att hitta möjliga vägar och strategier till praktisk-juridiska dilemman kopplade till rättigheter för migranter med normbrytande funktionalitet. Ett uppföljningsmöte är planerat för år 3. DRW:s volontärverksamhet kommer att fortsätta utvecklas och vi hoppas på att fler vill engagera sig och stödja målgruppen med praktiskt stöd, mentorskap och lite aktiviteter för att bryta isolering.

Praktikantverksamheten fortsätter ännu ett år till och i år kommer även AnneMarie Isbert bidra, som just nu cyklar från Tyskland till Stockholm för att vara praktikant hos ILI och delvis med DRW från oktober till januari 2020.

 Urval av hittills inbokade mötesdatum för år 3 med DRW

   • 7 oktober – möte med Salem kommun
   • 8 oktober – kunskapsseminarium med Huddinge/Botkyrka/Salem kommuner
   • 12 november – Rundabordssamtal
   • 13 november – Kvot-projektets  konferens
   • 12 februari 2020 – Informationsmöte hos Infoteket i Uppsala

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.