DRW-rolluppen sticker upp över ett folkvimmel.

Nyhetsbrev #5 2023 Disabled Refugees Welcome – Rätten Till Arbete

Möt oss på Järvaveckan!

På fredag och lördag kommer vi ha eget tält på Järvaveckan. Kom och gör oss sällskap!

I maj har olika arrangemang avlöst varandra och här är rapporter från två av dem – en välbefinnandemässa på Welcome house och en jobbfestival i Kungsträdgården.

Dessutom har Myndigheten för delaktighet tagit fram informationsmaterial till er som möter och ska stötta migranter med funktionsnedsättningar.

Bild tagen från en färja som är på väg att lämna Stockholm. Cumulosmoln mot blå himmel.

Händelser i juni

1.a – 3.e juni: Järvaveckan

Disabled Refugees Welcome – Rätten Till Arbete kommer att vara på plats på fredagen och lördagen och ha ett bokbord. Platsen är Spånga IP, norr om Stockholm, och tiden 13.00 – 20.00.
Järvaveckan beskrivs som en mötesplats för öppna samtal och gemenskap. “Här möts kultur, musik, mat och jobbmöjligheter” skriver de på deras webbplats.
Förutom DRW – RTA kommer hundratals med andra utställare vara på plats, partiledare kommer att hålla tal och många rikskända artister kommer att underhålla, däribland Timbaktu.
Mer info i Järvaveckans program.

19/6 Arbetskafé 

Anteckna i era kalendrar! Vi återkommer med tid, plats och tema.

Mer på gång!

Fler träffar och aktiviteter är under planering så håll utkik efter uppdateringar på hemsidan!

 

Josefina Streling,står i en talarstol och håller en föreläsning.

”Stöd för er som möter skyddsbehövande och nyanlända

Myndigheten för delaktighet har tagit fram ett informationsmaterial som handlar om migranter med funktionsnedsättning. Nu är den delen av materialet som vänder sig till er som möter migranter med funktionsnedsättning i ert arbete klart och kan laddas ner från deras hemsida.


En moderator plus tre personer i ett panelsamtal om mångfald och inkludering på arbetsplatsen.

Funktionsnedsättning osynligt på festival med tema mångfald

På en jobbfestival med tema mångfald och inkludering i Kungsträdgården i Stockholm avlöste fina tal varandra från den stora scenen. Men nästan allt handlade om etnicitet samtidigt som funktionsnedsättning i princip aldrig nämndes.


Huvet på Welcome Houses hemsida. Tecknat med siluetter av människor i olika bjärta färger och texten Welcome Huose i mitten

Ta hjälp av Welcome house!

På Welcome House kan du få hjälp med en rad trassliga saker: folkbokföring, inskrivning på Arbetsförmedlingen etc etc. Disabled Refugees Welcome – Rätten Till Arbete samarbetar med Welcome House och för en tid sedan deltog vi på deras “Event om välbefinnande”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.