Catalina med stort leende i typ en cafiteria på universitetet i Norrköping.

Catalina Fipper – ny praktikant i projektet

Som utlovades igår kommer här en presentation av Disabled Refugees Welcome – Rätten Till Arbetes andra nya praktikant: Catalina Fipper.

Precis som Nelly läser hon om migration och funktionsnedsättning på Linköpings universitet och kommer att praktisera hos oss till och med januari nästa år.

Jag heter Catalina och kommer att göra fem veckors praktik i Independent Living Institutes projekt Rätten till Arbete. Jag går för närvarande på det andra året på min masterutbildning, Etniska och migrationsstudier, på Linköpings universitet och har precis flyttat till Norrköping från Osnabrück i Tyskland där jag gjorde det första året av min master.

Migration, särskilt integration, fångade mitt intresse under en praktik i Stockholm 2019-2020 då jag arbetade på en mötesplats för asylsökande, flyktingar och andra migranter som gav språkkurser, och juridisk och medicinsk rådgivning. Under den praktikperioden märkte jag att arbetsmarknaden för många migranter var ett speciellt hinder vilket gäller i ännu högre grad där intersektionell diskriminering förekommer som för migranter med funktionsnedsättning.

Genom praktiken på Independent Living Institute hoppas jag få en djupare förståelse för de problem som funktionshindrade migranter möter då de försöker integreras på arbetsmarknaden. Därmed hoppas jag också lära mig om hur medvetenheten om dessa ämnen kan bli större. Jag förväntar mig att få ta del av de kunskaper som finns på ILI och de insikter DRW – RTA gjort och ser fram emot att träffa människorna som arbetar på Institutet!

Catalina Fipper

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.