Nelly Hölter – ny praktikant i projektet

Två nya praktikanter har börjat i projektet – Nelly och Catalina. Båda är från Tyskland och pluggar om migration och funktionsnedsättning på Linköpings universitet.

Här kommer först Nellys presentation av sig själv och inom kort kommer Catalinas.

Som en del av mitt masterprogram Etniska och migrationsstudier (EMS) vid Linköpings universitet (LiU) kommer jag att göra min praktik med RTA-teamet på ILI från november 2023 till januari 2024. Jag heter Nelly och kommer ursprungligen från Tyskland men flyttade till Norrköping för att börja mina studier på LiU för ett drygt år sedan. EMS-programmet erbjuder ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt och kritiskt perspektiv på det komplexa ämnet migration. Mitt personliga intresse ligger mer exakt i intersektionella migrationsstudier som bland annat inkluderar frågor om kön, funktionshinder och ålder och hur de interagerar med varandra i migrationssammanhang.

Redan efter att jag avslutat gymnasiestudierna var jag intresserad av arbetet med personer med funktionsnedsättning som ledde till att jag gjorde praktik på ett daghem för personer med psykiska och fysiska funktionsnedsättningar.

Jag är glad och tacksam över att få göra min praktik på ILI: det ger mig möjligheten att kombinera två av mina intresseområden, nämligen arbetet med migranter och personer med funktionsnedsättning och samtidigt lära känna arbetet i ett projekt som arbetar i  den skärningspunkten.

Mina förväntningar på praktiken är att få en överblick över relevanta aktörer inom området samt en djupare förståelse för den aktuella situationen och särskilda utmaningar migranter med funktionsnedsättningar står inför på den svenska arbetsmarknaden men också generellt. Jag hoppas därmed få praktiska erfarenheter på ett område där jag  mycket väl kan tänka mig att arbeta i framtiden.

Nelly Hölter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.