affisch på DRW personalen som består av fyra personer som ler

Disabled Refugees Welcome var på Infoteket i Uppsala

Den 12 e februari 2020 hade DRW en föreläsning på Infoteket i Uppsala. DRW:s team presenterade sin metodik och sina resultat om livsvillkor för migranter med normbrytande funktionalitet i Sverige inför cirka 30 personer. 

Infoteket vänder sig till alla som vill veta mer om olika normbrytande funktionaliteter. Där kan en få kunskap, vägledning, tips och inspiration. Infoteket är till för personer som har en normbrytande funktionalitet, är anhörig eller arbetar med barn, ungdomar eller vuxna med normbrytande funktionalitet i skola eller annan verksamhet. 

Läs mer om Infoteket här 

 Under den två timmar långa föreläsningen presenterade DRW även sin informationshandbok ”Vägar mot ömsesidig integration”, handboken ska fungera som ett stöd till personer på myndigheter och i organisationer som möter migranter med normbrytande funktionalitet i sitt arbete. 

Boken hittas här.

DRW presenterade även sin metodhandbok ”Välkommen vem du än är”, en metodhandbok ägnad till myndigheter, offentliga och privata aktörer som är intresserade av att skapa nya vägar för migranter med normbrytande funktionalitet in i det svenska samhället, med rätten till självbestämmande i fokus. Metodhandboken innehåller en rad aktiviteter som syftar till att öka deltagandet av migranter med normbrytande funktionalitet i mötet med myndigheter, civilsamhället, offentliga och privata aktörer som arbetar med denna målgrupp. Boken kommer att lanseras officiellt under våren.

Syftet med föreläsningen på Infoteket var också att hitta nya kontakter till DRW:s framtida nätverk för arbetet med migranter med normbrytande funktionalitet. Kvällen gav möjlighet till ett nytt samarbete med till exempel Nationellt kompetenscentrum för anhöriga (NKA). NKA driver ett långsiktigt nationellt kompetenscentrum för anhörigstöd. Verksamhetsområdet omfattar alla anhöriga oberoende av den närstående personens ålder, sjukdom, diagnos eller funktionsnedsättning. 

Mer om NKA hittas här.

DRW planerar tillsammans med NKA att genomföra ett webinar om Råd för bättre ömsesidig och hållbar integration i stödet för anhöriga till migranter med normbrytande funktionalitet, den 6:e maj 2020 kl. 14:30. Missa inte!

Mer information om eventet här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.