Hej mitt namn är Lili

Lili Amre Ejigu

Hej mitt namn är Lili. Jag har en halvsidesförlamning. Joy är min dotter. Tack vare min kompis fick jag information om DRW och kontakt med projektet samt att jag blev aktiv i aktiviteter som photovoicekursen.

När jag var gravid och förberedde mig för barnet så ansökte jag om stöd från kommunen så jag kunde ta hand om mitt barn själv. Jag tänkte om praktiska saker jag behöver stöd för.

Resultatet blev att en morgon kom en person från socialen och sa att de kommer ta bebisen ifrån mig direkt från sjukhuset. Jag blev hysterisk. Jag visste inte vad jag skulle göra.

Jag ringde direkt till Disabled Refugees Welcome. Rahel sa att jag skulle lugna mig. Hon sa de inte kunde ta mitt barn så där.

Samma dag som förlossningen kom Rahel till sjukhuset tillsammans med en jurist från ILI. Jag blev lugnare. Jag fick veta mer om min situation och lärde mig att socialen kunde inte bara ta mitt barn så där och de har inte tagit mitt barn. Socialen bad även om ursäkt till sist.

Reflexion från Jamie: DRW är lättade och glada att vi kunde bidra med stöd så att detta allvarliga övergrepp kunnat förhindras. Vidare har DRW kunnat bistå Lili med information om FN-konventionen, Agenda 2030, SoL, LSS och annat. På så vis har kunskapen ökat om till vilken myndighet olika frågor bör ställas. Via photovoice kursen har Lili även utvecklat sitt kontaktnätverk, utbytt erfarenheter med andra och bidragit till att förhoppningsvis förhindra att denna typ av kränkning inte begås igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.