Ca 10 personer från DRV-RTA sitter i skuggan under ett träd i Trekantsparken.

Nyhetsbrev #3 2022 Disabled Refugees Welcome – Rätten Till Arbete

Möt hösten med oss!

Sedan semestern övergått i höst har projektet intervjuat flera personer med funktionsnedsättning som söker arbete, och vi vill gärna intervjua många fler.  

I det här nyhetsbrevet kan du läsa om vad som ska hända nu i september (än så länge bara en punkt men det kommer fler) och vad för aktiviteter vi haft under sommaren. Vidare kan du (genom att klicka på de blå rubrikerna) läsa artiklar om hur man i projektet Disabled Refugees Welcome knäckte idén till det här projektet, om hur man kan få stöd från Arbetsförmedlingen och om hur det går till att söka bidrag från Bidragsstiftelsen. 

Aktiviteter i september

18 september 13:30 Träff i Kungsträdgården i Stockholm. Vi syns i gräset vid Te-huset.
Anmäl er till Rahel, telefon: 0734242225
Email: rahel@independentliving.org
eller Tony, telefon: 0720226828
Email: antwan@independentliving.org

Fler aktiviteter är på gång. Håll koll på hemsidan! 

 

Mycket har hänt under sommaren:

Fikabrödet på vår picknick.

Den 11.e juni hade vi en picknick, med internationellt tema, i Trekantsparken vid Liljeholmen. Vi pratade om jobb, smakade varandras fikabröd och spelade kubb.

Närbild på Maria Aziz under temadagen om företagande.

Den 13 juni var Maria Aziz, verksamhetsledare på Coompanion, på besök på kontoret i Farsta. Hon berättade om hur man med Coompanions stöd kan utveckla sina affärsidéer.

Den 22.a juni hade vi ett zoommöte med Susanne Wettby från Bidragsstiftelsen som berättade om villkoren för att söka bidrag från dem. 

Den 4.e juli genomförde vi en IT-utbildning på kontoret i Farsta. För er som missade den vill vi säga att det kommer fler chanser!

Fokusgruppen i Farsta centrum.

Den 9.e augusti genomförde projektet ett pop-up-torgmöte i Farsta.

Den 10.e augusti träffades många av deltagarna i fokusgruppen på Tantogårdens bangolf och spelade minigolf.

 

 Artiklar:

Närbild på Rahel som ler lite mot kameran.

Hur DRW:s fokusgrupp knäckte idén till RTA

Projektet Disabled Refugees Welcome pågick mellan 2017 och 2020 och handlade om att belysa hur mottagandet av migranter med funktionsnedsättning såg ut i Sverige. I projektet knäcktes idén till det här projektet – av deltagarna själva. Läs intervjun med vår fältarbetare Rahel Abebaw Atnafu som också arbetade med DRW.

 

Arbetsförmedlingens logotyp

Vilket stöd man kan få för att få jobb i Sverige

Hur kan man få ett jobb i Sverige? Vilka stöd erbjuder Arbetsförmedlingen till personer med funktionsnedsättning och vad krävs för att ta del av dem? Det här är vår första guide, som beskriver söka-jobb-processen i stora drag, på vägen mot ett jobb. 

 

reklam för Bidragsstiftelsen

Sök pengar från Bidragsstiftelsen!

Bidragsstiftelsen delar ut bidrag till sådant som kan förbättra eller förenkla livet och vardagen för personer med nedsatt rörelseförmåga. Tanken är att fler ska få ett bättre och rikare liv. Tyvärr går ansökningstiden för i år ut precis nu i dagarna men den öppnar igen i maj nästa år.

 

Ellie, kanske framför Vita huset.

Ellie – ny praktikant hos oss

Ellie Lipp brinner för funktionsrättsfrågor. I sin presentation av sig själv skriver hon att hon själv har en funktionsnedsättning och att hon i skolan skapade en organisation som fokuserade på socialt och akademiskt stöd för elever med funktionsnedsättning. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.