Nyhetsbrev #10 2023 Disabled Refugees Welcome – Rätten Till Arbete

Lyckade MR-dagar

Det var många som stannade och talade med oss i vår monter på MR-dagarna i Helsingborg. Också våra seminarier var välbesökta och vi fick mycket beröm för vårt engagemang och vårt arbete. Här är först bilder därifrån och mer om MR-dagarna kommer på hemsidan under december.

Dessutom i det här nyhetsbrevet: Goda exempel, nya praktikanter och en lång länksamling på organisationer, stiftelser eller fonder att söka bidrag från.

Notera också vårt glöggmingel, där alla är välkomna, den 19.e december.

Kalender:

Artiklar:

bild på RTA trycksaker

Stort intresse för våra frågor på MR-dagarna

Vår medverkan på årets Mänskliga Rättighetsdagar var mycket lyckad. Många kom förbi vår monter och talade med oss, tog material och blev prenumeranter på vårt nyhetsbrev. Många kom också till våra seminarier, som tycktes väcka starka känslor och mycket sympati. Här är bilder från de tre dagarna.


Bild på Goda exempel-skriften som ligger på ett bord.

Ljusglimtar i en mörk tid

Nora Eklöv har gjort en samling intervjuer på temat goda exempel i Sverige, som också blivit namnat på en av flera skrifter som projektet producerat under hösten. Några av artiklarna har redan legat på hemsidan och nu har ytterligare ett antal publicerats. Här är en kort intervju med Nora om bakgrunden till skriften. Den och andra skrifter finns att ladda ner eller beställa på hemsidan.


SVCR-logotyp från ansökningsblanketten på deras hemsida.

Fler att söka bidrag från

Det finns många fonder, stiftelser och organisationer att söka bidrag från. Ett exempel, som vi skrivit om tidigare på hemsidan, är Bidragsstiftelsen och här presenterar vi Stiftelsen Svenska kommittén för rehabilitering (SVCR). På deras hemsida finns också en lång lista med länkar till andra organisationer, stiftelser eller fonder att söka bidrag från.


Nelly och Catalina står och pratar med Ashraf.

Nya praktikanter: Nelly och Catalina

Två nya praktikanter anslöt till projektet i början av november: Nelly Hölter och Catalina Fipper. Båda är från Tyskland och läser om migration och funktionsnedsättning på Linköpings universitet. Gå in på hemsidan och läs deras presentationer av sig själva genom att klicka på deras namn.


Tony glad.

…och Tony som ska jobba med Hälsa

Också Tony har blivit praktikant. Tony Zolomyan, som tidigare haft en deltidsanställning  har nu blivit praktikant på heltid under några månader i projektet. Tony läser pedagogik och folkhälsovetenskap på Stockholms universitet ska göra sin praktik i projektet med särskilt fokus på Hälsa.


Animerad bild på dator med en ej-tillträdes-skylt.

Om behandling av personuppgifter på Arbetskaféerna

Oktobers Arbetskaféer handlade om enkäter, formulär och behandling av personuppgifter. Det finns lagar som hindrar myndigheter och företag att dela information om oss medborgare med varandra och även om det kan vara jobbigt att upprepa sina personuppgifter kan det vara bra att veta att lagarna i grund och botten finns för att skydda vår integritet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.